SANHA Draadfittingen gietijzer - Van den Borne

PURAPRESS ® Serie 8000

GROTE VOORDELEN

PURAPRESS ® zijn moderne transitie-persfittingen van loodvrij siliciumbrons CuSi voor koperen buizen volgens EN 1057 en DVGW GW 392, alsook voor NiroSan ® roestvrij stalen buizen volgens DVGW GW 541 en W 534. Getest en goedgekeurd door DVGW, WRAS, CSTB, KIWA-ATA en bekende Europese certificeringsinsti- tuten. PURAPRESS ® premium fittingen in combinatie met NiroSan ® roestvrij stalen buizen verenigen de be- kende positieve eigenschappen van een uitzonder- lijk corrosiebestendige koperlegering en roestvrij staal op vlak van hygiëne en duurzaamheid.

Combipress • Gereedschapscompatibiliteit: Verpersbaar met persbekken of perskettingen met SA, V en M origineel-profiel tot 54 mm en daardoor geen risico dat het ge- reedschap wordt verwisseld op de bouwplaats • Onverperst ondicht (=gecertifi- ceerde geforceerde lekkage voor het persen) gecombineerd met • Push & Stay: Gripfunctie voor een eenvoudige, veilige montage in elke positie Premium in kwaliteit en hygiëne • Loodvrij silicium brons CuSi: Het gebruik van dit speciaal materi- aal, vermijdt het inbrengen van lood in drinkwater. Installateurs zijn daarom altijd zeker van het naleven van de strenge lood grenswaarde in drinkwaterinstal- laties. • Alle PURAPRESS ® fittingen wor- den zorgvuldig ontvet en gerei- nigd in speciaal gebouwde wastrommels en zijn daardoor ge- schikt voor toepassingen die moe- ten voldoen aan de strengste ei- sen (bv. in de zorgsector) Snelle montage, brandveiligheid • Een snelle, tijdbesparende en brandveilige installatie door het koudverpersen op koper en roest- vrij stalen buizen. Daardoor is het PURAPRESS ® installatiesysteem zeer geschikt voor renovaties. Hoge corrosiebestendigheid, hygiënische premium oplossing • Siliciumbrons is zeer goed bestand tegen ontzinking en spannings- corrosie. Hygiënische premium oplossing omwille van de zuivere, loodvrije legering en weerstand tegen ontzinking. Geen gietpo- reusheid door hoge materiaal- dichtheid.

Grote flexibiliteit • Uitgebreid assortiment van 12 naar 108 mm incl. 64 en 67 mm • Geen risico voor gebruikers, geen risico voor verwerkers • Het materiaal loodvrij silicium- brons is bij uitstek geschikt voor gebruik in drinkwatertoepassin- gen, omdat er geen risico bestaat dat er lood wordt ingebracht en de verwerkers daarom te allen tij- de kunnen voldoen aan de stren- ge limieten van de drinkwaterver- ordening. Het Bundesmilieubu- reau (UBA) en 4MS heeft ook loodvrij siliciumbrons geclassifi- ceerd als geschikt voor contact met drinkwater (“Positieve lijst van metaalhoudende materialen die geschikt zijn voor drinkwater- hygiëne, koperlegeringen die sili- cium bevatten, vanaf september 2013”). • Veilige, permanente verbinding met koper buizen en NiroSan ® systeembuizen: Koperen buizen volgens EN 1057 en GW 392 NiroSan ® (1.4404 / 316L), TIG ge- last, gegloeid, gereduceerd kool- stofgehalte en een verhoogd molybdeen gehalte * 2,3 % voor een verhoogde corrosiebestendig- heid en hygiëne NiroSan ® ECO (1.4404 / 316L), wanddikte geoptimaliseerd, TIG gelast, gegloeid, gereduceerd koolstofgehalte en een verhoogd molybdeen gehalte * 2,3 % voor een verhoogde corrosiebestendig- heid en hygiëne NiroSan ® -F (1,4521 / 444), TIG gelast, gebeitst voor een verhoogde corrosiebestendigheid, nikkelvrij • Overgangsfittings met schroefdraad volgens EN 10226 of ISO 7/1 Type R en

Geen risico voor gebruikers, geen risico voor ver- werkers

Het materiaal loodvrij siliciumbrons is bij uitstek geschikt voor gebruik in drinkwatertoepassingen, omdat er geen risico bestaat dat er lood wordt in- gebracht en de verwerkers daarom te allen tijde kunnen voldoen aan de strenge limieten van de drinkwaterverordening. Het Bundesmilieubureau (UBA) en 4MS heeft ook loodvrij siliciumbrons ge- classificeerd als geschikt voor contact met drink- water (“Positieve lijst van metaalhoudende materi- alen die geschikt zijn voor drinkwaterhygiëne, ko- perlegeringen die silicium bevatten, vanaf septem- ber 2013”). Operating conditions for PURAPRESS ® persfittingen uit loodvrij siliciumbrons voor koperen en roestvrij- stalen leidingen Water en waterige oplossingen Technische gassen (niet giftig, niet brandbaar)

Buitendiameter buis

d ) 108 mm

Werkdruk

16 bar

-30 °C – +120 °C

Operationele temperatuur PURAPRESS ® met EPDM-Dichtring

Aansluitschroefdraad R/Rp draad volgens En 10226 Bevestigingsschroefdraad G-draad volgens ISO 226

Lees a.u.b. de technische documenten en installatie- instructies! Neem bij technische vragen en over geschikte toepassingsgebieden contact op met de technische toepassingsadviesdienst op +49 2054 925170 of technik@sanha.com.

86

Powered by